Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VAŽNO OBAVEŠTENJE !!!

Dragi naši,

Zbog ozbiljnih problema sa pokrivanjem troškova domena i hostinga, vrlo je moguće da ćemo početkom avgusta izgubiti sadašnji naš višegodišnji prepoznatljiv domen (tj. url adresu sajta):
www.oispartak.com . :-/

Ne znajući još na čemu smo, blagovremeno Vas obaveštavamo,
da ako do tog scenarija dođe - potražite nas na bekap varijanti url adrese sajta:
 www.oispartak.smeskowebdizajn.com .

(Ta bekap adresa će biti aktivna tek ako i kad do ovog „crnog scenarija“ dođe, tj. sad još uvek nije aktivna.)
 

Ovo je neko rešenje za prvo vreme, a za dalje ćemo već videti.

U svakom slučaju mi se izvinjavamo ako do čitave ove neprijatnosti dođe! :-/
Takođe, ako do svega ovoga dođe, ako ste u prilici - javite novu url adresu sajta (www.oispartak.smeskowebdizajn.com ) i ostalima za koje znate da rado koriste "Naše Tavanače".

 Vaš OI „Spartak“

''TOPOGRAFIJA'' Krešimira Plešea, darom autora i na našem tavančetu (u pdf formatu)! :-)

Topografija - Krešimir Pleše, dar autora ''Našem tavančetu'' (na sajtu Odreda izviđača ''Spartak'' iz Subotice)          Darom autora nezaobilazan topo-priručnik i topo-škola za topografske sladokusce, vojnike, izviđače, planinare, ... za školovanje kadrova iz oblasti topografije i orijentacije ... - do sada dostupan uglavnom samo u formi sajta - od sada i u pdf formatu u ponudi na "Našem tavančetu"!!! :-)

          Taman smo mislili kako smo nažalost presušili sa novim materijalom za očito najtraženiju kategoriju literature na našem sajtu (=topografiju), kad - "skakanje od radosti" na delu! :-) I zbog nas i zbog svih Vas "topografskih sladokusaca"!! :-) Krešimir Pleše nas je kontaktirao i poslao nam za sve nas ovo njegovo pravo biserče među topografskim priručnicima!! :-) U momentu nas je ostavio bez daha svojim gestom!! :-)

          Naša od srca blagodarnost Krešimiru na njegovom daru i dodatnom bogaćenju izviđačkog tavančeta čitavom društvancetu (doduše - ima nas trenutno oko 450 u "ekipi", pa je sad već ipak pitanje koliko više možemo ovako da nam tepamo!?! ;-) )! :-)

          Šta reći o samoj knjizi?! Pa lično - ne bismo Vam mnogo ni pričali! ;-) Prosto da ne kvarimo iznenađenje i oduševljenje darom tokom njegovog pregleda! :-) - Pogledajte, pa ćete se i sami uveriti da je ovo nezaobilazno štivo u oblasti topografije i orijentacije, te time nezaobilazan priručnik i u izviđačkom radu!!

          Naglasili bismo da je priručnik pravljen i u formi topo-škole, odn. posle svake oblasti (što bi rekli - nastavne jedinice) - uvek se ubacuje i deo "Savet za obradu teme" prvenstveno namenjen organizatorima / voditeljima topo-tečaja, čime čitav materijal dobija još jedan neverovatan kvalitet i da kažemo originalnost među standardnom literaturom ovog tipa. Zbog toga, knjiga je nezaobilazna osnovna literatura i pri radu na obrazovanju izviđačkih kadrova!

          I pre nego što pohrlite sa pregledom, još jedared - samo jedno veliko hvala Krešimire - ljudino i care! :-) Svaka čast! :-)

Knjigu možete potražiti i preuzeti na ovoj stranici:

TOPOGRAFIJA - Krešimir Pleše