POZDRAV PROLJEĆU - Mladen Koritnik

Naslovna strana knjige POZDRAV PROLJEĆU - Mladena Koritnika, koju je 1965. godine izdao Savez društava ''Naša djeca'' SR Hrvatske.
Autor: 
Mladen Koritnik
Godina: 
1965
Mesto izdavanja: 
Zagreb
Opis: 

          Još jedno atraktivno izdanje iza koga stoje poznati autor knjiga za animiranje dece - Mladen Koritnik (pogledati kod nas u ponudi i: "Igre i rad s papirom", koju najtoplije preporučujemo, a koja za pojedine ovde ponuđene modele ima još i detaljnije opise), i isto tako udruženje koje kao izdavač potpisuje proslavljene naslove za rad sa decom: Savez društava ''Naša djeca'' SR Hrvatske.

          Zamišljena primarno kao uputstvo i ispomoć pri organizaciji nekadašnje pionirske manifestacije "Pozdrav proleću", knjiga u suštini nudi univerzalne predloge za osmišljavanje šireg rada sa decom i njihovo animiranje kroz različite igre i aktivnosti - što u prirodi, što u prostoriji!

          Tu su u prilozima (koji su srž i gro opusa knjige) dati: primeri za organizaciju terena za aktivnosti i igranje u prirodi, igre najrazličitijeg tipa (na otvorenom, u prostoriji, štafetne, terenske,...), sportske aktivnosti, signalizacija kao vid aktivnosti i zanimacije, rad sa papirom, pravljenje različitih letećih modela i igrački (padobrana, streli, aviona, balona, zmaja), pravljenje različitih zbirki (zemlje, kamenja, insekata, herbarijuma), izrada različitih maketa, modela, patenata i igrački (evo samo kao jedna ilustracija: Primer iz knjige Pozdrav proljeću od Mladena Koritnika), ...

Takođe, kao prigodne ideje za pomenutu manifestaciju, pri kraju knjige su date i neke dečije pesmice.

          Knjigu toplo preporučujemo svima koji rade sa mališanima - porodično :-) i/ili profesionalno! :-)

 

          Ovaj naslov je (uz i druge! :-) ) - dar našem tavanu za sve Vas/nas :-) od Damira Gornika - Grge iz O.I.''Vladimir Nazor'' - Karlovac, koji nam je ovu knjigu prosledio u skeniranom obliku. Veliko mu od srca hvala i na ovom njegovom daru i uloženom trudu! :-)

Preuzeto 127 puta