Moj prvi gestovni rečnik

Moj prvi gestovni rečnik, autora Natalije Janković-Ležakov i Mirka Kneževića, a u izdanju Organizacije gluvih Novi Sad, iz 2003.godine
Autor: 
Natalija Janković-Ležakov i Mirko Knežević
Godina: 
2003
Mesto izdavanja: 
Novi Sad
Opis: 

          Preslatko, pregledno i jasno urađen gestovni rečnik za komunikaciju među gluvonemim osobama ali i komunikaciju sa njima, kroz koji nas vode likovi dva slatka mališana - dečaka i devojčice! :-)

          Ako želite da možete da komunicirate sa nemalim brojem dragih likova koji nažalost nisu u mogućnosti drugačije sa vama da komuniciraju - def.poziv da se latite ovog priručnika/rečnika i polako počnete da savladavate i ovaj "strani jezik" koji je u mnogim stvarima izuzetno i logičan i time lak za pamćenje!

          Što se tiče interne izviđačke upotrebe - ovo takođe još kako može da se upotrebi i kao jezik šifri, interna signalizacija, i sl. - izviđači samo dajte sebi mašti na volju! :-)
          Takođe, iako ga ne nađosmo na spisku u knjigama o veštarstvima (SIS - Beograd 1997. i SIH i SIBiH - Sarajevo 1988.), poznavanje gestovnog gluvonemog jezika bi def.trebalo pridodati kao zasebno izviđačko veštarstvo!

Preuzeto 131 puta