''MI MLADI'' - izviđačke novine, Album, brojevi 49-59 (1986 rujan-1987 juli)

Omot albuma ''MI MLADI'' - izviđačke novine, brojevi 49-59 (1986 rujan-1987 juli)
Godina: 
1987
Mesto izdavanja: 
Zagreb
Opis: 

          Album objedinjenih izdanja za školsku 1986/1987.godinu poznatog izviđačkog časopisa ''Mi mladi''.

          Nezaobilazna izviđačka publikacija - "Mi mladi", pored obilja materijala iz izviđačke književnosti (izviđačkih priča, anegdota,... <deo tog materijala je objedinjen i u zborniku "Izviđačke priče" iz 2005.god.>), donosi i mnoštvo dragocenog materijala za praćenje istorijata izviđaštva na ovim prostorima.

          Prvobitno izdavan kao objedinjeno izdanje Saveza izviđača Jugoslavije i republičkih Saveza, kasnije brigu o njegovom izdavanju preuzima prvenstveno Savez izviđača Hrvatske.

          Uz značaj za izviđačku književnost i istorijat, časopis je istovremeno i nezaobilazni izviđački priručnik u nastavcima (pogotovo u ovim brojevima iz kasnijih godina kada brigu o njemu preuzima SIH) po bogatstvu znanja koje nudi - iz oblasti pionirstva, pravljenja raznih patenata, poznavanja prirode, signalizacije, zdravstvene zaštite, te raznih drugih praktičnih izviđačkih veština i znanja!

          Obilje materijala je prisutno i po pitanju izviđačke razonode i atraktivnih sadržaja za mališane, u vidu - kvizova, raznih mozgalica, rebusa, ukrštenica, stripova, pošalica, izviđačkih priča, pesmica, igara u prostoriji, veština pravljenja raznih poklončića, ukrasa,...

Kao takav, časopis je i "zlatni rudnik" za predvodnike jata i vodnike mlađih izviđača - za dodatno animiranje mališana i ulepšavanje i obogaćivanje izviđačkih aktivnosti u radu sa osnovcima!

 

          Druge brojeve časopisa "Mi mladi" (materijal još uvek nije kompletiran, te i dalje pristiže na sajt iz faze obrade) možete potražiti ovde >>.

          A evo i par subotičkih crtica u formi članaka Šimun Olivere - Lele u ovom Albumu: Sandra Tot Kaša - MI MLADI-izviđačke novine - Album - brojevi 49-59, strana 056 Izviđačka akcija ''Partizanski stroj'' u Subotici - članak u izviđačkim novinama ''MI MLADI'' - Album - brojevi 49-59, strana  119 Prvomajska akcija na Paliću subotičkih izviđača - članak u izviđačkim novinama ''Mi mladi'' - Album - brojevi 49-59, strana 206.

Preuzeto 169 puta