''MI MLADI'' - izviđačke novine, Album, brojevi 27-37 (1984 sept-1985 jul)

Naslovnica za ''MI MLADI'' - izviđačke novine, Album, brojevi 27-37 (1984 sept-1985 jul)
Godina: 
1985
Mesto izdavanja: 
Zagreb
Opis: 

          Album objedinjenih izdanja poznatog izviđačkog časopisa ''Mi mladi'' za školsku 1984/1985.godinu.

          "Mi mladi" je nezaobilazna izviđačka publikacija koja pored obilja materijala iz izviđačke književnosti (izviđačkih priča, anegdota,... <deo tog materijala je objedinjen i u zborniku "Izviđačke priče" iz 2005.god.>), donosi i "brdo" značajnog materijala za praćenje istorijata izviđaštva na ovim prostorima.

          Nekada izdavan kao objedinjeno izdanje Saveza izviđača Jugoslavije i republičkih Saveza, kasnije brigu o njegovom izdavanju preuzima prvenstveno Savez izviđača Hrvatske.

          Pored izviđačkog istorijata časopis je nezaobilazni izviđački priručnik u nastavcima (pogotovo u ovim brojevima iz kasnijih godina) po bogatstvu znanja koje nudi - iz oblasti pionirstva, pravljenja raznih patenata, signalizacije (te raznovrsnih šifri koje bi def.trebalo da neko objedini i u zasebno izdanje koliko ih ima raznovrsnih i zanimljivih raštrkanih po raznim brojevima!), te raznih drugih praktičnih izviđačkih veština!

          Obilje materijala je takođe prisutno i za izviđačku razonodu i za mališane, u vidu kvizova, raznih mozgalica, rebusa, ukrštenica, stripova, pošalica, izviđačkih priča, pesmica, igara u prostoriji, veština pravljenja raznih poklončića, ukrasa,...

Kao takav, časopis je još kako koristan i za predvodnike jata i vodnike mlađih izviđača - za njihovo dodatno animiranje i ulepšavanje izviđačkih aktivnosti u radu sa osnovcima!

          I druge brojeve časopisa "Mi mladi" (trenutno materijal još uvek pristiže na sajt iz faze obrade) možete potražiti ovde >>.

 

Preuzeto 186 puta