''INOM'' - izviđačke novine Odreda ''Mihajlovac'' (broj 13, mart 1997.godine)

''INOM'' - izviđačke novine Odreda izviđača ''Mihajlovac'' iz Beograda - broj 13 za mart 1997.godine
Autor: 
Redakcija lista: Zoran Manojlović, Bojana Pavlović, Predrag Džadžić, Jelena Bižić
Godina: 
1997
Mesto izdavanja: 
Beograd
Opis: 

Izdanje "INOM"-a, službenog glasila Odreda izviđača "Mihajlovac", povodom odredskog jubileja - 30 godina postojanja njihovog Odreda, koji je prvobitno kao Samostalna četa "Mihajlovac" osnovan 7.marta 1967. godine.

U ovom broju se pored izveštaja sa akcija iz 1996. godine (Tabor "Drina 96" i Izviđački višeboj Srbije "Kruševac 96"), daje pregled planiranih aktivnosti u jubilarnoj 1997. godini kao vid proslave odredskog rođendana uz geslo "Lepo je biti izviđač!", te se daje i opis predstojećih akcija na kojima će Odred učestvovati (XIV skup starijih skauta Poljske 1997. godine, Tabor "Drina 97").

Pored spiska donatora, kritičkog teksta "A što ne bi moglo?" Slaviše Bojovića i pesme "Izviđači" Štrbac Marine, dati su i spiskovi priznanja i ostvarenih rezultata u 1996. godini.

Od dobijenih priznanja tu su: zvanje "Odred orlova 1996" za OI "Mihajlovac", zvanja "Izviđač-orao" za Bižić Jelenu i "Izviđački instruktor II stepena" za Bojović Slavišu. Takođe, i druga različita priznanja dobili su: Tošković Luka, Jovanović Predrag, Bojović Slaviša, Manojlović Zoran, Dudaš Katarina, Džadžić Predrag, Barbaros Slobodan i Katić Nikola.

Od postignutih rezultata vidimo one postignute na sledećim akcijama:

  • Izviđački višeboj "Batini dani" u organizaciji Odreda izviđača "Žarko Zrenjanin Uča" u Beloj Crkvi
  • Smotri izviđača Beograda
  • Izviđačkom višeboju Beograda
  • Republičkom izviđačkom višeboju Srbije u Kruševcu
  • Smotri poletaraca Beograda
  • akciji "Izviđač u Beogradu"

 

Preuzeto 15 puta