''Stari izviđač'' na facebook stranici Saveza izviđača Hrvatske

8. septembar у 11:09
 
      Dragi izviđači, a naročito izviđački voditelji!

      OI Spartak Subotica iz Vojvodine, Republika Srbija, je na svojoj web-stranici objavio skeniranu izviđačku literaturu "Sa starog tavana", dakle - svu literaturu koju su sakupili.

      Sve je to lijepo sistematizirano i objavljeno, tako da ulaskom u poveznicu koja vam je ovdje postavljena, možete odmah krenuti u pretraživanje.

      Literature je BRDO! Postavljeno je sve što su uspjeli sakupiti od svojih početaka do danas, a izdavači literature su razni, među njima i SIH!

      Ovaj se njihov prilog može smatrati KAPITALNIM DOPRINOSOM izviđaštvu na ovim prostorima, a osobno vjerujem da će svatko od vas voditelja SIGURNO pronaći nešto za sebe, jer osim literature o radu izviđačkih cjelina, postoje i stručni priručnici, pa priručnici o igrama i časopisi (ima i "Mi Mladi"), razne propozicije i sve što se o izviđačima ONOG vremena, čiji smo nasljednici, može reći i reklo se...

      Zahvalimo prvenstveno Živojinu Iliću, Žiki, Starješini OI "Spartak", na ovome trudu, a vama svima želim veselu "plovidbu" među davno već zaboravljenom, a još uvijek vrijednom literaturom,
na ovoj poveznici:

 
      Preporučam vam posjetu i ostalih sadržaja na web-stranici, jer ovaj odred je organizirao i ovogodišnje državno natjecanje Saveza izviđača Srbije, o čemu se također tamo možete upoznati, a možete i ovdje, na njihovim facebook stranicama. Upravo su objavili etalone s natjecanja.

      Ovakav trud teško da je moguće nadmašiti, a nesebičnost nemoguće!"

 
 
 
 
      Veliko hvala na "reklami"! ;-)
      Nadam se da će objavljena literatura biti od pomoći mnogim zaljubljenicima u izviđaštvo!
      Savez izviđača Hrvatske je bio perjanica u izdavaštvu literature koju je svako zainteresovan mogao nabaviti u Ekonomatu SIH u Domagojevoj ulici. Zahvaljujući Izdavaštvu SIH i i ažurnosti Zvonka iz ekonomata da mi javi o novim izdanjima, sakupih ovo "brdo" :-) litertature. Kad sam počeo da sakupljam nisam ni sanjao komp i da ću moći sa svima da delim sakupljeno! :-)
      Ako nađete nešto iz postavljene literature da će Vam biti od koristi, i da ćete primeniti u radu sa mladim naraštajem, usrećili ste me! :-)
 
Žika