Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VAŽNO OBAVEŠTENJE !!!

Dragi naši,

Zbog ozbiljnih problema sa pokrivanjem troškova domena i hostinga, vrlo je moguće da ćemo početkom avgusta izgubiti sadašnji naš višegodišnji prepoznatljiv domen (tj. url adresu sajta):
www.oispartak.com . :-/

Ne znajući još na čemu smo, blagovremeno Vas obaveštavamo,
da ako do tog scenarija dođe - potražite nas na bekap varijanti url adrese sajta:
 www.oispartak.smeskowebdizajn.com .

(Ta bekap adresa će biti aktivna tek ako i kad do ovog „crnog scenarija“ dođe, tj. sad još uvek nije aktivna.)
 

Ovo je neko rešenje za prvo vreme, a za dalje ćemo već videti.

U svakom slučaju mi se izvinjavamo ako do čitave ove neprijatnosti dođe! :-/
Takođe, ako do svega ovoga dođe, ako ste u prilici - javite novu url adresu sajta (www.oispartak.smeskowebdizajn.com ) i ostalima za koje znate da rado koriste "Naše Tavanače".

 Vaš OI „Spartak“

Čudesni Vremeplovčić sleteo na Tavanče još jednim darom Zdenka Horjana! :-)

Zdenko Horjan Tavančetu na dar: ''Šta zna skaut II. reda'' (Beograd, 1928.g.)          Zdenko Horjan (kojim se u svojim redovima diči i zagrebački odred izviđača "Jarun" Odred izviđača 'Jarun' iz Zagreba) ponovo nas nagoni na cupkanje od radosti i svojim novim darom (pogledajte i njegov prethodni darak >>), i to samo tako!!! smileysmileysmiley

          Zdenko - Legendo naša!!! smiley

          Pred Vama je još jedno antikvarno Draguljče, ovog puta iz daleke 1923. godine!?!! surprisesurprisesurprisesmiley
          Reč je o časopisu Banjalučkog stega Izvidnika i Planinki, koji nam kroz 5 članaka (i jednu pesmicu! smiley ) gotovo fotografski dočarava stanje društva u posleratnim godinama u tadašnjoj Kraljevini (Srba, Hrvata i Slovenaca) uopšte, i u Bosni uže. Vidimo dalje odnos društva prema pojavi planinki i okruženje u kome su se devojke tada nalazile. Vidimo društvene uloge i preispitivanje međusobnih odnosa, srodnosti i razlika između tadašnjih sokola i skauta. ...
          Za kraj, ova neverovatna i predragocena istorijska čitanka i razglednica (neka se niko ne usudi potceniti je zbog njenog omanjeg broja stranica - učiniće neviđenu grešku i nepravdu!) - dopunjuje se živopisnim prikazom tadašnje skautske svakodnevice opisom višednevnog putovanja banjalučkog stega na Plitvička jezera.

          Zdenko još jedared i od sveg srca - hvala neizmerno na nesebičnom deljenju ovog Čudesnog Vremeplovčića!!! heart

          Časopis ''Skautska biblioteka'' (izdanje banjalučkog stega Izvidnika i Planinki), broj 2-3 za maj-juni 1923. godine - možete potražiti i preuzeti na sledećoj stranici >>.

kadpuknefilm