Мој први гестовни речник

Мој први гестовни речник, аутора Наталије Јанковић-Лежаков и Мирка Кнежевића, а у издању Организације глувих Нови Сад, из 2003.године
Author: 
Наталија Јанковић-Лежаков и Мирко Кнежевић
Year: 
2003
Place Of Publication: 
Нови Сад
Body: 

          Преслатко, прегледно и јасно урађен гестовни речник за комуникацију међу глувонемим особама али и комуникацију са њима, кроз који нас воде ликови два слатка малишана - дечака и девојчице! :-)

          Ако желите да можете да комуницирате са немалим бројем драгих ликова који нажалост нису у могућности другачије са вама да комуницирају - деф.позив да се латите овог приручника/речника и полако почнете да савладавате и овај "страни језик" који је у многим стварима изузетно и логичан и тиме лак за памћење!

          Што се тиче интерне извиђачке употребе - oво такође још како може да се употреби и као језик шифри, интерна сигнализација, и сл. - извиђачи само дајте себи машти на вољу! :-)
          Такође, иако га не нађосмо на списку у књигама о вештарствима (СИС - Београд 1997. i СИХ и СИБиХ - Сарајево 1988.), познавање гестовног глувонемог језика би деф.требало придодати као засебно извиђачко вештарство!

Downloaded 131 times