Programi rada ČETA I VOD - proleće (SIS 1967.) (''Moja mala knjiga''-sveska 5)

Programi rada ČETA I VOD - proleće (Biblioteka izviđača Srbije ''Moja mala knjiga'' - sveska 5)
Author: 
Miša Nenadović i Toma Milačić izvršili izbor iz materijala Komisije za program i akcije Izvršnog odbora Saveza izviđača Srbije
Year: 
1967
Place Of Publication: 
Beograd
Body: 

Probrani materijal Komisije za program i akcije Izvršnog odbora Saveza izviđača Srbije, u kome se daju u praksi upotrebljivi predlozi sastanaka i aktivnosti izviđačkog voda i čete.

U ovoj svesci dati su predlozi rada jedinica tokom proleća, tačnije tokom aprila, maja i juna, imajući u vidu sve vremenske i slične specifičnosti ovog perioda godine, sa naglaskom na pripremi u ovom periodu jedinice za predstojeće logorovanje.

Pored pisanih priprema redovnih sastanaka, u prilozima su dati i opisi vrednosti i specifičnosti odlaska izviđačke jedinice na bivak kao pripreme i provere za kasnije taborovanje. Dati su opisi neophodnih pripremnih radnji za organizovanje tabora, te neophodne opreme za taborovanje.

U dodatku se nalazi i članak o ulozi pesme u izviđaštvu, te je dat i jedan test (sa 12 pitanja) za vodnike u kome vodnik može da proveri nivo svojih osobina i kvaliteta kao vođe voda izviđača.

Downloaded 88 times