Актуелности

Тренутно доскакање непријатности са тренутно баговитом www верзијом сајта

Другари,
Не замерите, тренутно све ограничене расположиве ресурсе улажемо у комплетирање комплексне надоградње Таванчета, па ако наиђете на проблем са приказом сајта ("здрндан" и баговит визуелни приказ, поједине слике се не приказују,...), пробајте као привремено решење приступити сајту са линка који у себи не садржи почетно www. !
Тј. уместо преко линка www. oispartak.com, сајт прегледајте преко линка oispartak.com!

Извињавамо се на непријатности! sad

Решен проблем са бројчаником преузимања литературе

         Од данас је бројчаник поново у функцији! :-)

         Тј. решен је проблем који смо имали актуелан од краја марта а о коме смо писали овде >>.

         У бројкама које видите у укупним прегледима преузете литературе (на Насловној страни) и код појединачних наслова - просто су онда изостављена бројања преузимања која су била актуелна у ових неких 2,5 месеца (од 27.марта до 6.јуна 2019.).

         Требало би да је све сад ок, али ако којим случајем уочите неки проблем који нам је промакао - молимо Вас да нас обавестите путем контакт форме (https://www.oispartak.com/sr/contact ).

          Свако Вам добро свима! :-)

Тренутни проблем са прузимањем литературе и бројчаником преузимања

          Дугујемо Вам велико извињење свима! :-(
          Захваљујући кориснику "Лија" који нам је данас јавио о уоченом проблему - и коме дугујемо због тога огромну захвалност! - тек данас смо открили специфичан проблем са преузимањем литературе који је постојао изгледа протеклих пар дана!

          Проблем смо за сада успели да решимо неком привременом варијантом којом бројчаник преузимања неће бележити нова преузимања литературе (тј. остаће до сада забележене вредности), но чим успемо да дођемо и до квалитетног трајног решења - бројчаник ће наставити да бележи број преузимања (од момента када то решимо).

Оперативни планови рада за извиђачку секцију у Просветном систему Србије - прекорисни дар Јована Коцевског!

Јован Коцевски Таванчету на дар - Оперативни планови за извиђачку секцију у Просветном систему Србије          Великим даром Јована Коцевског - пред вама је невероватно корисна припрема за рад са млађим извиђачима, одн. "Оперативни план рада за извиђачку секцију" за рад са млађим извиђачима у оквиру Основне школе.

          Ко год је имао прилике да се сусретне са радом у Просвети зна колико су важни оперативни планови и колико је велико олакшање када их имате већ готове, припремљене!
Стога Јоване - неизмерно хвала на прекорисном дару за кориснике Таванчета (првенствено за оне који ће имати прилике да шире извиђачаштво и у оквиру Просветног система Србије)! :-)

          Иначе Јован нам је послао читав комплет тих Оперативних планова за све извиђачке узрасте у склопу основношколског и средњошколског образовања:

Бањалучко бисерче из 1924. године пред вама даром Миодрага Мише Станивуковића! :-)

Миодраг Мишо Станивуковић Таванчету на дар - КРИН - илустровани скаутски мјесечник, бр. 1-5, година И, (Бања Лука 1924.)          Несебичним даром Миодрага Станивуковића - Мише из бањалучког одреда ''22. април'' амблем ОИ 22. април.јпг имамо прилику да уживамо у скаутском часопису ''Крин'' (5 обједињених бројева) из предалеке 1924. године!!?! :-)

          По Мишиним речима, оригинални примерак овог бисерчета је део архивске грађе Архива Републике Српске, где га је Мишо нашао тражећи грађу за монографију извиђачке организације у Бањалуци. Књига је део заоставштине Милана Јанковића, чију нам краћу биографију Миша прослеђује:
         ''Милан Јанковић (професор, инжењер пољопривреде) је живио и радио у Бањалуци. У вријеме издавања овог часописа био је начелник Жупског стана извидника и планинки Босне и Херцеговине. Од 1952. године даје велики допринос оснивању извиђачке организације у Бањалуци.''

          Уз неизмерну захвалност Миши - свима вам најтоплије препоручујемо овај предрагоцени дарак који нас као временска капсула убацује у амбијент скаутске организације између 2 светска рата, тј. сад ће скоро па читав век уназад! :-)

          Мишо Легендо - велико ти хвала од срца од свих нас! :-)

HTTPS приступ Таванчету

         Другари, мало али неопходно обавештење.

         У складу са свеприсутним трендом захтеваног омогућавања енкриптоване конекције ка сајтовима путем https протокола, коначно успесмо да се изорганизујемо и ево управо и ми то "чудо" wink да омогућимо на Таванчету! smiley

          Но, напомена. То истрајавање на сигурнијем интернету је деф. за сваку могућу похвалу!, али са друге стране начином како се то све одрадило помоћу оних често и драстичних порука у wеб прегледачима - необавештени људи су често довођени у тоталну забуну.
          Елем, тог "плашења" корисника - од сада на нашем сајту више неће бити smiley - али одмах да будемо и начисто - са нашим сајтом је било и до сада све ок! coolwink

          Имајте само у виду да је у пракси мања мањкавост овог система да се нешто више ресурса троши у раду - како Вашег wеб прегледача тако и нашег хостинг налога, па ће то евентуално у неким нијансама то да утиче на будуће коришћење сајта. Но - бумо видели! wink

          У наредном периоду бисмо и ми требали да видимо како ће све ово "шљакати" и евентуалне неке мушичавости да отклањамо у ходу, па ако којим случајем и неко од Вас уочи можда неке проблемчиће - нека нас контактира на стандардном нашем контакт формулару >>.

          Но, да Вас сад не уплашимо winklaugh - ово је ипак првенствено реакција на тек одрађен посао који тражи и још неки период тестирања за неке ситнице. Суштина је да верујемо да ће све бити ок те да ћемо од сада сви моћи да уживамо у сигурнијим интернет приступима ево и нашем Таванчету! smiley

Најчешћи проблем код регистрације кад Гмаил, Јаху и сл. е-маил сервиси наш мејл за пријаву погрешно означе као спам

Велики поглавица сајта

          Молимо Вас имајте у виду да као што и ранијих година поменусмо - један од најчешћих проблема са регистрацијом на нашем сајту је то што људи превиде да им је послат аутоматски мејл са линком за комплетирање регистрације, пошто га Гмаил, Јаху и слични е-маил сервиси због својих специфичних безбедносних подешавања погрешно детектују као спам.

          Наиме, не ради се ни о каквом спамовању са наше стране, већ о стандардној верификацији Ваше унете е-маил адресе кроз слање аутоматског мејла са линком на који треба кликнути како би се потврдило постојање те мејл адресе и комплетирала пријава (стандардан систем који користе маса сајтова, па у разним приликама и сам Гмаил, Јаху и остали).

          Проблем и одговорност лежи у овом случају искључиво на Гмаил-у, Јаху-у и осталим е-мејл сервисима који често имају таква безбедносна подешавања да чим Вам неко није у Вашем адресару - Гмаил и остали се у том случају превентивно "уплаше" и мејлове од таквих пошиљаоца већином детектују као потенцијалнo нежељену пошту.
Све ово није ништа спорно - то је ради протекције Вас и Вашег налога, поготово што најчешће са непознатих адреса и долазе силне те спам поруке!
Али овакав безбедносни систем просто захтева да се повремено проверава и "junk/spam/trash/смеће/нежељена пошта" фолдер да којим случајем (а дешава се често!) Гмаил и остали е-маил сервиси нису ту затурили грешком и неки мејл који сте очекивали!

Чудесни Времепловчић слетео на Таванче још једним даром Зденка Хорјана! :-)

Чудесни Времепловчић слетео на Таванче још једним даром Зденка Хорјана!          Зденко Хорјан (којим се у својим редовима дичи и загребачки одред извиђача ''Јарун'' Одред извиђача 'Јарун' из Загреба) поново нас нагони на цупкање од радости и својим новим даром, и то само тако!!! smileysmileysmiley

          Зденко - Легендо наша!!! smiley

          Пред Вама је још једно антикварно Драгуљче, овог пута из далеке 1923. године!?!! surprisesurprisesurprise smiley
          Реч је о часопису Бањалучког стега Извидника и Планинки, који нам кроз 5 чланака (и једну песмицу! smiley ) готово фотографски дочарава стање друштва у послератним годинама у тадашњој Краљевини (Срба, Хрвата и Словенаца) уопште, и у Босни уже. Видимо даље однос друштва према појави планинки и окружење у коме су се девојке тада налазиле. Видимо друштвене улоге и преиспитивање међусобних односа, сродности и разлика између тадашњих сокола и скаута. ...

          Зденко још једаред и од свег срца - хвала неизмерно на несебичном дељењу овог Чудесног Времепловчића!!! heart

Зденко Хорјан Таванчету на дар: ''Шта зна скаут II. реда'' (Београд, 1928.г.)

Зденко Хорјан Таванчету на дар: ''Шта зна скаут II. реда'' (Београд, 1928.г.)         
          Има још неког ко мисли на све нас! :-)
          Највећа нам радост кад видимо да и Ви својим даровима проширујете Таванчетово срце које бије за читаву екипу! :-)

          Овог пута једно антикварно Драгуљче из (пре)далеке 1928. године (!?!!) - нашло се ненадано пред Вама благодарећи дару Зденка Хорјана из Одреда извиђача ''Јарун'' из Загреба Одред извиђача Јарун из Загреба, такође и вишеструког носиоца медаља са светских оријентационих такмичења (ко жели за више детаља може да консултује Мр.Гугла који га подобро познаје ;-) ), но надасве једног драгог Смешка и "Позитиве"! :-)
          Своју радост што је дошао до оваквог једног наслова - Зденко је брже боље "потрчао" и са свима нама да подели, скенирао је материјал и проследио нам га за објаву! :-)
          Зденко - Легендо :-) - неизмерно и од срца хвала од свих нас - на дару и жељи да се и ми сви с тобом радујемо уз ово Драгуљче! :-)

Pages

Subscribe to Актуелности